Meteen naar de inhoud
Home » Bernardo Silva wil Man City verlaten temidden van interesse LaLiga clubs

Bernardo Silva wil Man City verlaten temidden van interesse LaLiga clubs

  • door

Uit informatie van ‘The Athletic’ blijkt dat Bernardo Silva van plan is Manchester City te verlaten. En een verhuizing in de zomertransferwindow zou wel eens op de agenda kunnen staan, nu zijn toekomst bij Manchester City nog niet vastligt. De Portugese international heeft een marktwaarde van 80 miljoen euro.

De speler heeft al besloten Manchester City eind juni te verlaten en zijn vastberadenheid is duidelijk: hij wil in de Spaanse competitie spelen en zal naar Barça en Madrid luisteren. Barcelona’s interesse in Silva zou afhankelijk zijn van de toekomst van Frenkie de Jong, want als hij naar Man Utd zou gaan, zou er geld vrijkomen om achter de ster van Man City aan te gaan.

Silva’s agent heeft nu contact met Barca en Real. Het is geen geheim dat Bernardo Barcelona leuk vindt. Pep Guardiola heeft dat al eerder toegegeven. Hij had geïnformeerd over de mogelijkheid om het Etihad Stadium te verlaten voordat het venster van winterse transfers afliep, maar uiteindelijk heeft de voetballer afgezien omdat hij de club niet naar de helft van het seizoen wilde verlaten.

Bernardo Silva is een betrouwbare performer voor Manchester City sinds zijn komst van AS Monaco in juli 2017. Hij heeft twee goals en vijf assists gepakt in 30 optredens in alle competities dit seizoen. Hij startte 15 keer in de Premier League. De Portugese international had afgelopen zomer al met de Engelse club gesproken over het overwegen van een transfer als er een goed genoeg bod zou komen.

Het is dus duidelijk dat City-baas Pep Guardiola niet graag werkt met spelers die niet bij de club willen zijn. Barça weet echter al dat Silva weg wil bij Manchester City, maar is zich ervan bewust dat het een zeer moeilijke operatie is door de beperkingen van LaLiga met de ‘fair play’ financiën.

Wat Real Madrid betreft, zijn de Merengues beter in staat om 80 miljoen euro te betalen voor de spelmaker van Manchester City. Voor Los Blancos is het geen prioriteit, maar alles zal afhangen van hoe het seizoen afloopt omdat Florentino Perez misschien gedwongen wordt tot een uitgebreide herschikking.

Geef een reactie