Meteen naar de inhoud
Home » Foden gaat een sleutelrol spelen voor Engeland

Foden gaat een sleutelrol spelen voor Engeland

  • door

Manchester City-manager Pep Guardiola heeft laten weten dat Phil Foden in de laatste paar Premier League-wedstrijden van de club op de bank begint, niet vanwege vermoeidheid, maar omdat hij meer wil zien van de Engelse middenvelder, ondanks dat hij zijn talent kent.
Gareth Southgate is klaar om Phil Foden maandag zijn WK-debuut te geven tegen Iran. Phil Foden was de speler van het toernooi toen Engeland in 2017 het WK onder 17 won en is klaar om zijn Three Lions-teamgenoten te herinneren aan zijn succes en hoe hij dat voor elkaar kreeg. De frequente, uitbundige steunbetuigingen van Pep Guardiola en een nieuw vijfjarig Etihad-contract ter waarde van 60 miljoen pond zouden die mening onderschrijven.
Foden, die sprak bij de lancering van de laatste aankondiging van McDonald’s en FareShare, vertelde aan Mirror Football: “Ik wil mijn clubprestaties meenemen naar Engeland. Als ik dat doe, zit ik goed. Alle ervaring die ik heb opgedaan, van het winnen van de Youth World Cup tot de Premier League, kan me alleen maar helpen op het grote podium.”
En Foden zal een sleutelrol spelen voor Engeland in Qatar – hoewel de Engelse baas pas zondagavond de definitieve opstelling voor Iran vaststelt. Foden wil de rest van Gareth Southgate’s ploeg eraan herinneren dat hij een grote internationale eer op zijn naam heeft staan en hen vertellen hoe de zelfverzekerdheid van de onder-17’ers vruchten heeft afgeworpen.
Foden heeft zich sinds de Euro-nederlaag afgelopen zomer een vaste waarde verworven in Guardiola’s City-ploeg en heeft dit seizoen acht doelpunten gemaakt, waaronder een knaller in de 2-1 nederlaag tegen Brentford op zaterdag.

Geef een reactie