Meteen naar de inhoud
Home » Haaland kan rust nemen tijdens WK-periode

Haaland kan rust nemen tijdens WK-periode

  • door

Erling Haaland tekende eerder dit jaar bij zijn komst naar Manchester City een langetermijncontract tot de zomer van 2026. Haaland heeft een sensationele start gemaakt bij City, met 23 doelpunten in 18 wedstrijden, waarvan 18 in 13 Premier League wedstrijden. De aanvaller heeft rust tijdens het WK, omdat Noorwegen zich niet heeft weten te plaatsen voor de finale. Hij zal dus klaar zijn om zijn score te verhogen en mogelijk voor het competitierecord te gaan als het seizoen in december wordt hervat.
Haaland’s Noorwegen kon de finale in Qatar niet bereiken en hij is één van de weinige City spelers die deze winter kan uitrusten tijdens het toernooi. Op maandag bevestigde Ashton United op Twitter dat ze hun buren Man City een lening van 28 dagen hadden aangeboden voor Haaland. De minnetjes uit Manchester hebben geprobeerd een van ’s werelds meest dodelijke aanvallers aan te trekken om hun strijd tegen degradatie uit de National League North – het zesde niveau van het Engelse voetbal – te versterken.
De tweet van de club waarin het brutale bod werd aangekondigd, die maandag rond 14.00 uur werd geplaatst, is op het moment van schrijven al bijna 20.000 keer geliked, waarbij de club later grapte dat hun website was gecrasht na het nieuws.
Haaland’s agent Rafaela Pimenta heeft verklaard dat er nog geen concrete plannen zijn voor de toekomst van de Noorse spits, ondanks geruchten die hem in verband brengen met een vertrek bij Manchester City voor het einde van zijn huidige contract. Agent Pimenta zei dat Haaland de hype die hij krijgt “verdient”, maar hield zich op de vlakte over eventuele suggesties voor een vrijwaringsclausule.
De ster van Man City leek de blessure te boven te zijn, door tegen Fulham een beslissende penalty te scoren en zaterdag tegen Brentford te starten. Haaland mist echter de eerste wedstrijd van Noorwegen.
Man City hervat de competitie op 20 december – twee dagen na de WK-finale – tegen Liverpool in de vierde ronde van de Carabao Cup.

Geef een reactie