Meteen naar de inhoud
Home » Hoe Julian Alvarez zich met Argentinië bewijst op WK in Qatar

Hoe Julian Alvarez zich met Argentinië bewijst op WK in Qatar

  • door

Julian Alvarez van Manchester City heeft zijn WK-doelpuntentotaal op vier gebracht, één achter de gezamenlijke topscorers Lionel Messi en Kylian Mbappe. Na een 3-0 overwinning op Kroatië in de halve finale van dinsdag, plaatsten Lionel Messi en zijn team hun tickets voor de finale van zondag, waar ze het opnemen tegen Frankrijk.

Argentinië lacht in de eerste helft van de halve finale van het WK tegen Kroatië op dinsdag. Alvarez speelde een grote rol in het eerste doelpunt van Argentinië, door een penalty te trekken toen Dominik Livakovic hem neerhaalde in het strafschopgebied. Messi sloeg vervolgens de PK binnen. Alvarez had wat geluk bij deze individuele run, maar hij behield ook zijn kalmte en maakte het in stijl af.

Álvarez werd de jongste speler die twee keer scoorde in een halve finale van het WK sinds de 17-jarige Pele in 1958 een hattrick scoorde voor Brazilië. Messi is de man die velen aanwijzen als de belangrijkste speler van Argentinië, maar uit de statistieken blijkt dat Julian Alvarez het belangrijkst is voor de ploeg. “Niemand had gedacht dat Julian de deelname en het belang zou hebben die hij heeft getoond,” zei Messi. “De hulp die hij ons heeft gegeven is absoluut spectaculair.”

Tien jaar geleden was Álvarez net als elke andere jonge fan in Argentinië, op zoek naar de voetbalheld van het land. Toen hij de kans kreeg, vroeg de 12-jarige Álvarez een foto van Messi. Maar nu staat hij op het grote podium met zijn idool. Wat een moment voor Alvarez, die pas 22 jaar oud is en vorig seizoen nog voor River Plate in zijn thuisland speelde.

Alvarez kwam afgelopen januari voor slechts 14 miljoen pond bij Pep Guardiola’s ploeg, maar zijn waarde zal na zijn recente prestaties naar verwachting explosief stijgen. En hij zal zondag zeker weer aan Messi’s zijde staan als ze terugkeren naar het Lusail Stadion voor de finale.

Geef een reactie