Meteen naar de inhoud
Home » Ilkay Gundogan waarschuwt City-teamgenoten voor Manchester Derby

Ilkay Gundogan waarschuwt City-teamgenoten voor Manchester Derby

  • door

Ilkay Gundogan beschuldigde zijn teamgenoten van Manchester City van een gebrek aan honger en verlangen voor wat volgens hem een van de zwaarste derby’s in jaren wordt. De ploeg van Pep Guardiola gaat de wedstrijd van morgen op Old Trafford in na de slechte wedstrijd tegen Southampton, waar ze met 2-0 verloren uit de Carabao Cup.

Ook op Stamford Bridge was City verre van in topvorm tegen Chelsea, en Gundogan is van mening dat het hoge niveau in het Etihad Stadium is gedaald. Er waren vier wijzigingen in het team van City dit weekend, maar omdat zijn ploeg snel antwoord moest geven, wisselde Guardiola drie keer vanaf de bank in de rust. De aanvoerder wil dat het team dit weekend een ‘andere fase’ laat zien als we om 12.30 uur (Britse tijd) afreizen naar Old Trafford.

Gundogan beweerde dat City de laatste weken iets mist en zei dat Guardiola’s spelers niet dezelfde wil tonen die hen de laatste jaren zoveel succes heeft gebracht. Hij zei dat de problemen bij City al lang voor de beschamende Carabao Cup-kwartfinale tegen Southampton op woensdag waren begonnen. Volgens The Times zei de Duitse international: “De afgelopen twee weken had ik het gevoel dat er iets ontbrak, dat er iets niet klopte.

City zal hun spel moeten verbeteren als ze zaterdag terugkeren in de Premier League. Guardiola bereidt zijn troepen voor op een derby tegen buurman Manchester United. Ze gaan de aanloop naar de derby van dit weekend op de slechtst mogelijke manier in, wetende dat een vergelijkbaar optreden zeker in een nederlaag zou eindigen tegen een United in vorm.

Gundogan heeft niet de illusie dat we onder Erik ten Hag een bloeiende United-ploeg tegenover ons krijgen, maar hij is enthousiast over de uitdaging. Hij zei: “Het kan een kans zijn, meteen, om dingen beter te maken. Natuurlijk is de derby een derby, het is een heel ander spel.” Man City gaat naar Old Trafford met vijf punten voorsprong op de Gunners, die zondag in de Noord-Londense derby tegen Tottenham spelen.

Geef een reactie