Meteen naar de inhoud
Home » Joao Cancelo wordt uitgeleend aan Bayern München

Joao Cancelo wordt uitgeleend aan Bayern München

  • door

Manchester City-verdediger Joao Cancelo wordt uitgeleend aan Bayern München. De Duitse ploeg hoopt tot een akkoord te komen waarbij Cancelo onmiddellijk wordt uitgeleend met een optie op een vaste aanstelling in de zomer voor 70 miljoen euro.

De full-back zou boos hebben gereageerd nadat hij had vernomen dat hij vrijdagavond niet in de basiself van City’s FA Cup-ontmoeting met Arsenal zou staan. Cancelo begon vorig seizoen 36 keer voor City in de Premier League, maar speelde dit seizoen een beperkte rol bij City en zag Pep Guardiola de vorm en formatie van het team veranderen.

De regerend Premier League-kampioen is bereid hem te laten gaan omdat hij een storende factor is geworden in de kleedkamer, aldus de Daily Mail. Cancelo, wiens contract bij Man City loopt tot 2027, had na zijn komst naar de club moeite om zich aan te passen aan Guardiola’s tactiek. Hij werd eerder gezien als een van de belangrijkste spelers in Guardiola’s ploeg vanwege zijn vermogen om naar binnen te schuiven en als spelverdeler op te treden wanneer City de bal had.

Bronnen hebben ESPN echter verteld dat de relatie van de speler met manager Pep Guardiola is stukgelopen en dat Cancelo graag wil vertrekken nadat hij gefrustreerd is geraakt door zijn gebrek aan speeltijd bij City. Rico Lewis, die net als Nathan Ake, John Stones en Kyle Walker is afgestudeerd aan de Academy, kreeg de afgelopen weken allemaal de voorkeur als verdediger. De 28-jarige Portugese international dreigde de club te verlaten, en gezien de ernst van de situatie gaf City Cancelo groen licht om te vertrekken toen hij een leenaanbieding van Bayern op tafel legde.

Het valt nu nog te bezien of een deal kan worden doorgezet vóór de laatste dag van de transferperiode. Hij zal de Premier League-ploeg waarschijnlijk verlaten hebben voor hun volgende wedstrijd tegen Tottenham op zondag 5 februari. De transferinformatie is bevestigd door de Duitse media Sky en BILD. Verwacht wordt dat Cancelo maandag zijn medische keuring zal ondergaan.

Guardiola heeft City in vijf seizoenen naar vier titels geleid en heeft met deze transfer laten zien dat hij de moed heeft om beslissingen te nemen die de club de beste kans op blijvend succes bieden. Als Cancelo voor de deadline van dinsdag naar Bayern verhuist, zou hij woensdag in de Duitse beker tegen Mainz kunnen spelen, of zondag in de Bundesliga tegen Wolfsburg.

Geef een reactie