Meteen naar de inhoud
Home » Kevin De Bruyne duwt Mikel Arteta op de zijlijn in Man City’s clash met Arsenal

Kevin De Bruyne duwt Mikel Arteta op de zijlijn in Man City’s clash met Arsenal

  • door

Kevin De Bruyne was woensdagavond oppermachtig tijdens de 3-1 overwinning van Manchester City op Arsenal. De Belgische spelmaker had woensdagavond weliswaar een aanvaring met bekende Mikel Arteta, maar de Belg heeft duidelijk veel waardering voor de Arsenal-baas.

De Belg duwde de Spanjaard op de zijlijn uit de weg toen hij worstelde om de bal terug te krijgen en een inworp te nemen. De Bruyne wilde een snelle inworp nemen tijdens de 3-1 overwinning van Manchester City op Arsenal, maar de Gunners-baas – en zijn voormalige coach – blokkeerde hem van de bal en wuifde hem weg.

Een boze De Bruyne reageerde door Arteta een duw te geven en wees vervolgens agressief met zijn vinger in het gezicht van de Gunners-manager. De confrontatie bracht beide kanten van het Emirates-publiek in beroering, maar beide partijen slaagden erin het hoofd koel te houden in de hitte.

De wedstrijd was een geweldige aangelegenheid en benadrukte waarom de twee teams de beste van Engeland zijn. De inzet was hoog, aangezien het een eerste tegen tweede wedstrijd was, waarbij Pep Guardiola’s ploeg Arsenal met een 3-1 overwinning in Noord-Londen naar de eerste plaats verdrong.

De twee brachten drie en een half jaar samen door toen Arteta assistent-trainer was in het Etihad Stadium en uit eerdere opmerkingen van de Belg blijkt dat hij de jonge manager enorm bewondert. De fans konden niet geloven wat ze zagen: “Kan niet liegen, de Arsenal baas heeft dat het hele seizoen al aan zien komen.”

Ally McCoist sprak over de situatie kort nadat deze plaatsvond. De Schotse legende zei dat hij precies wist wat Arteta probeerde te bereiken, maar gaf toe dat de duw ‘oneerlijk’ was. Meerdere voorwerpen werden door Arsenal-fans naar De Bruyne gegooid, die sarcastisch applaudisseerde voor het thuispubliek terwijl hij over het veld naar de dug-out liep.

Geef een reactie