Meteen naar de inhoud
Home » News » Manchester City werd gesteund door fans in een 3-1 overwinning op Aston Villa

Manchester City werd gesteund door fans in een 3-1 overwinning op Aston Villa

  • door

Manchester City mag dan door de Premier League zijn aangeklaagd wegens financiële overtredingen, ze zijn wel op dreef na een 3-1 overwinning op Aston Villa. In het Etihad Stadium werd door fans geprotesteerd nadat de Premier League maandag bekendmaakte dat City is aangeklaagd wegens meer dan 100 overtredingen van de financiële regels.

Dit was de eerste kans voor de spelers van Manchester City om op het veld te reageren op de beschuldigingen van de Premier League, en ze stelden niet teleur. Pep Guardiola’s ploeg brulde zich naar een voorsprong van drie doelpunten in de eerste helft via Rodri (4), Ilkay Gundogan (39) en een penalty van Riyad Mahrez (45+1). De ploeg van Pep Guardiola, die woensdag in het Emirates Stadium koploper Arsenal verslaat, was nog niet helemaal de oude, maar leek wel veel meer op zichzelf. Bezoek onze site https://www.fanshopvoetbal.com/ voor meer informatie.

Verdedigende middenvelder Rodri opende de score voor City door een voorzet van Riyad Mahrez na een corner binnen te koppen, slechts vier minuten na de wedstrijd. Na 15 minuten zag Gundogan een poging gered en een andere poging afgekeurd wegens een overtreding van Erling Haaland op Emi Martinez. Ollie Watkins maakte in de tweede helft een doelpunt voor de bezoekers, maar afgezien van een late stroom van Villa-kansen zag het er niet naar uit dat City een misstap zou maken in de aanloop naar Arsenal op woensdag.

Jack Grealish was dichtbij een volley die de fans van de ploeg waar hij aanvoerder van was en die hem beschimpten, tot zwijgen zou hebben gebracht. Vervolgens miste Haaland van dichtbij. De Noorse aanvaller moest echter na de pauze worden teruggetrokken vanwege een duidelijke dijbeenblessure, waardoor hij onzeker werd voor de wedstrijd van woensdag tegen Arsenal. Ondertussen reageerden de fans van City uitdagend in een bruisend Etihad Stadium. Ze zongen liederen over hun situatie en steunden hun manager en ook de eigenaar van de club, Sheikh Mansour.

Het was geen klassieke City-prestatie tegen Villa, maar gezien het feit dat de voorbereiding werd gedomineerd door ernstige beschuldigingen die enorme gevolgen zouden kunnen hebben voor de club die eigendom is van Abu Dhabi. De Gunners zijn gewaarschuwd voor wat er op hen afkomt, maar kunnen zij iets doen om Guardiola’s troepen te ontregelen nadat ze in Manchester een “wij tegen de wereld”-mentaliteit hebben aangenomen?

Geef een antwoord