Meteen naar de inhoud
Home » Manchester City plaatst Arsenal voor volgende ronde FA Cup

Manchester City plaatst Arsenal voor volgende ronde FA Cup

  • door

Pep Guardiola prees Nathan Ake voor zijn optreden tegen Arsenal, waardoor Manchester City doorging naar de volgende ronde van de FA Cup. City zorgde voor de knock-out. Voor de pauze waren ze bijna ondoeltreffend, daarna kwamen ze eruit en namen ze het op tegen Arsenal.

De twee partijen, die momenteel 1e (Arsenal – 50 punten) en 2e (Manchester City – 45 punten) staan in de Premier League, moeten het nog tegen elkaar opnemen in hun lopende titelrace. In de eerste helft waren er kansen voor beide partijen, terwijl het spel van begin tot eind liep. Leandro Trossard, die zijn debuut maakte voor Arsenal nadat hij van Brighton had getekend, forceerde een geweldige redding van Stefan Ortega. Het doelpunt, geassisteerd door Jack Grealish, viel in de 64e minuut in het Etihad Stadium, vlak nadat Julian Alvarez de paal had geraakt.

Op 15 februari ontmoeten City en Arsenal elkaar voor het eerst in de competitie in het Emirates. City gaat naar Londen in de wetenschap dat het de ploeg van Arteta dit seizoen al eens heeft verslagen, en dat kan een belangrijk verschil maken. City neemt het op zondag 5 februari op tegen Tottenham Hotspur in de Premier League.

Guardiola prees Ake voor het rustig houden van Arsenal’s ster Bukayo Saka en prees zijn doorzettingsvermogen ondanks het feit dat hij lange tijd uit de gratie was. City speelde in hun inmiddels bijna vertrouwde 3-3-3-1 vorm met de bal, waarbij Rico Lewis vanaf rechtsback naar binnen schoof om de rol van Philipp Lahm op het middenveld te spelen. City toonde vervolgens hun vermogen om het spel te controleren, door de rest van de wedstrijd effectief te voorkomen dat de mannen van Mikel Arteta kansen creëerden op de gelijkmaker.

City versloeg Arsenal met 1-0 en bereikte zo voor het achtste seizoen op rij de vijfde ronde van de FA Cup.

Geef een reactie