Meteen naar de inhoud
Home » Manchester City wil Liam Delap terughalen

Manchester City wil Liam Delap terughalen

  • door

Manchester City wil Liam Delap terugroepen van zijn uitleenperiode bij Stoke City, en verwacht een nieuwe stap in het Championship voor de spits. De 19-jarige aanvaller werd in de zomer uitgeleend aan Stoke door de Premier League-kampioenen, waarbij de Potters verschillende clubs versloegen voor zijn handtekening. Delap kwam dit seizoen 22 keer in actie voor Stoke en werd een prominent lid van de selectie.
In de zomer was Liam Delap een van de spelers die City uitleende. De Premier League Champions wezen een aanbod van Southampton om hem permanent te laten gaan af, omdat ze hoge verwachtingen van hem hadden.
Een verandering van omgeving zou de veelbelovende aanvaller een kans geven om de rest van het seizoen opnieuw te beginnen terwijl hij probeert zijn talent te bewijzen in het hogere spel. Hij was in de jeugd van Manchester City zeer succesvol en speelde zes keer voor het eerste elftal van Pep Guardiola, waarin hij één keer scoorde.
Mocht Man City besluiten om de uitleenovereenkomst te beëindigen, dan moeten ze volgens StokeonTrentLive een overeenkomst hebben met Stoke om dat halverwege het seizoen te kunnen doen. De update komt enkele dagen nadat Delap’s vader Rory de club verliet, hoewel zijn vertrek geen invloed zal hebben op de beslissing van Man City. De aanvaller heeft zes wedstrijden gespeeld voor Pep Guardiola en scoorde in zijn enige wedstrijd, in de League Cup tegen Bournemouth in 2020. De spits moet nog in de Premier League uitkomen voor Pep Guardiola’s ploeg.
De juiste club en de juiste coach kunnen wonderen doen voor Delap na een moeilijke tijd bij Stoke, dus het zal interessant zijn om te zien hoe zijn situatie zich de komende dagen en weken ontwikkelt.

Geef een reactie