Meteen naar de inhoud
Home » Manchester City wil Toni Kroos tekenen

Manchester City wil Toni Kroos tekenen

  • door

Manchester City is geïnteresseerd in een vrije transfer van Real Madrid-middenvelder Toni Kroos, zo meldt Spanje. De Duitse international zit momenteel in het laatste jaar van zijn contract in het Bernebau en heeft geen aanwijzingen gegeven voor een nieuwe overeenkomst met de Spaanse club. Real wil graag dat hij blijft, gezien zijn belang voor het team en wat hij heeft bereikt, maar Kroos wil nog geen beslissing overhaasten.
Het ziet er momenteel naar uit dat dit het geval zal zijn, aangezien zijn deal aan het eind van het seizoen afloopt. City zou daar wel eens van kunnen profiteren, want het heeft de middenvelder al benaderd.
Kroos is een speler van wereldklasse die een belangrijke rol heeft gespeeld in het succes van Real Madrid. Hij hielp ze de Champions League en La Liga te winnen afgelopen seizoen. Kroos heeft vrijwel alle toptitels gewonnen die er op internationaal en clubniveau te winnen zijn: hij won de Wereldbeker met Duitsland in 2014 en vijf Champions League-titels met respectievelijk Bayern München en Real.
Een speler wiens toekomst momenteel in de lucht hangt, is Toni Kroos. Er gaan geruchten dat de Duitse middenvelder overweegt om aan het eind van dit seizoen met pensioen te gaan, nadat hij vorig jaar al een punt achter zijn interlandcarrière zette.
Eén ding dat een deal in het voordeel van City kan beïnvloeden is de eerdere relatie tussen Kroos en Guardiola. De twee brachten in 2013-14 een seizoen samen door bij Bayern München. Kroos sprak vol lof over zijn voormalige coach toen hem werd gevraagd naar hun tijd bij de Bundesliga. Dat hij bij een ploeg met veel kwaliteit terechtkomt, zou ook een reden kunnen zijn om de overstap te maken.
Bij Real speelde Kroos 383 keer, won hij vier Champions Leagues en drie La Liga-titels sinds hij in 2014 voor 25 miljoen overkwam.

Geef een reactie