Meteen naar de inhoud
Home » Premier League clubs hopen Manchester City uit de divisie te schoppen

Premier League clubs hopen Manchester City uit de divisie te schoppen

  • door
Home » Premier League clubs hopen Manchester City uit de divisie te schoppen

Alle Premier League-clubs zijn het eens over wat de straf voor Manchester City moet zijn als ze schuldig worden bevonden aan meer dan 100 overtredingen van financiële regels. De Premier League heeft City beschuldigd van het overtreden van 115 verschillende regels over een periode van 14 jaar, waarvan het overgrote deel betrekking heeft op vermeende financiële onregelmatigheden tussen 2009/10 en 2017/18.

Maandagochtend voordat het rapport uitkwam, likte Manchester City zijn wonden na een verrassingsnederlaag op zondag bij Tottenham. De scepsis over de naleving van de financiële regels door City in de Premier League dateert uit de beginjaren van het Sheikh Mansour-tijdperk. Sommigen hoopten op een moment van afrekening. Ze willen dat Manchester City uit de divisie wordt gezet als ze schuldig worden bevonden aan het overtreden van de regels gedurende negen seizoenen.

Maar een Premier League clubhoofd vindt dat Pep Guardiola’s ploeg moet degraderen als ze schuldig worden bevonden. Sky Sports News voegt eraan toe dat het gevoel groeit dat het met terugwerkende kracht ontnemen van City’s titels “zinloos” is en dat een boete “waarschijnlijk niet veel effect zal hebben”. Ambtenaren van de clubs zijn in Londen aangekomen voor de eerste van twee dagen van besprekingen, hoewel er geen woord over is of City’s chief executive Ferran Soriano vandaag of morgen de besprekingen bijwoont.

Na de beschuldigingen zal een onafhankelijke commissie worden aangesteld om de zaak te onderzoeken, maar verwacht wordt dat de kwestie zich zal voortslepen en dat er niet zo snel een oplossing zal worden gevonden. Eerder werd Manchester City voor twee seizoenen uitgesloten van Europees voetbal als gevolg van de aanklachten van de UEFA, maar het kreeg nooit echte gevolgen: Het won een beroep in de zomer van 2020. Er is nog steeds bewondering onder rivaliserende clubs voor de opkomst van City om het Engelse voetbal te domineren in de afgelopen tien jaar.

Lord Pannick KC gaat Man City opnieuw verdedigen, aldus The Lawyer – een online magazine over de wereldwijde juridische sector. In een verklaring zei de club: “De club verwelkomt de herziening van deze zaak door een onafhankelijke commissie, om onpartijdig het uitgebreide lichaam van onweerlegbaar bewijs dat bestaat ter ondersteuning van haar standpunt te overwegen.”

Geef een reactie