Meteen naar de inhoud
Home » Ronaldo mogelijk eerder bij Manchester City

Ronaldo mogelijk eerder bij Manchester City

  • door

Cristiano Ronaldo zegt dat hij dicht bij Manchester City was voordat hij zijn “hart” volgde en zich weer bij Manchester United aansloot. De Portugese spits kwam eerder deze week in het nieuws toen hij Talk TV vertelde dat hij zich “verraden” voelde door de club.
Nu heeft de 37-jarige onthuld hoe graag City hem wilde hebben en hoezeer Pep Guardiola erin heeft geïnvesteerd om dat te realiseren. “Eerlijk gezegd was het kantje boord”, bevestigde Ronaldo in zijn lange interview met TalkTV. “Het was iets waar ze veel over spraken en Guardiola zei twee weken geleden dat ze hard hun best deden om mij te krijgen.”
Ondanks Ronaldo’s bewering dat een transfer naar City in de maak was, begrijpt Mirror Football dat dit niet het geval was. Hoewel er contact was tussen de leiders van Etihad en superagent Jorge Mendes, was de Portugese aanvoerder nooit “dichtbij” een contract met de Citizens.
In eerder deze week uitgezonden clips van zijn interview met Piers Morgan op TalkTV was Ronaldo ook kritisch over voormalig United interim-manager Ralf Rangnick en United’s gebrek aan investeringen in de afgelopen jaren.
Bronnen hebben ESPN verteld dat Ten Hag niet gelooft dat hij weer met Ronaldo kan werken, terwijl de meerderheid van de spelers niet denkt dat er een weg terug is voor de spits op Old Trafford na het WK.
Ronaldo, die donderdag de vriendschappelijke wedstrijd van Portugal met Nigeria mist vanwege een maagkwaal, bekritiseerde tijdens het interview de houding en professionaliteit van jonge voetballers en beschuldigde hen ervan “geen respect” te hebben voor hun oudere en meer ervaren teamgenoten.
Ronaldo keerde terug naar de Rode Duivels en beleefde een succesvol seizoen met 24 doelpunten in alle competities – 18 in de Premier League en zes in de Champions League. Zijn relatie met de club verslechterde echter nadat Ole Gunnar Solskjaer in november 2021 werd ontslagen.

Geef een reactie