Meteen naar de inhoud
Home ┬╗ Southampton heeft Manchester City uit de Carabao Cup geschopt

Southampton heeft Manchester City uit de Carabao Cup geschopt

  • door

Southampton heeft Manchester City woensdag met een indrukwekkende 2-0 overwinning in St Mary’s uit de kwartfinales van de Carabao Cup gezet. Volgens Pep Guardiola heeft Manchester City geen schijn van kans in het duel van zaterdag met Manchester United als het de slordige prestatie herhaalt waarmee het vanavond in Southampton uit de Carabao Cup werd gezet.
Southampton, dat onderaan staat in de Premier League, scoorde twee keer in de eerste helft via Sekou Mara en Moussa Djenepo en City dreigde nooit serieus terug te komen in de wedstrijd. Southampton neemt het nu in de halve finale op tegen Newcastle United en maakt kans op een ontmoeting met Manchester United of Nottingham Forest in de finale.
Phillips werd door Guardiola bestempeld als te zwaar nadat hij was teruggekeerd van de WK-dienst in Engeland en de middenvelder liet de Spanjaard nauwelijks zijn woorden inslikken met een grotendeels anonieme vertoning die eindigde met zijn wissel na 63 minuten.
De flop van Phillips paste bij de ongewoon slappe vertoning van City, waar het gebrek aan evenwicht en doelgerichtheid vanaf het begin zichtbaar was.
City eindigde de wedstrijd met Kevin De Bruyne en Erling Haaland op het veld – beiden begonnen op de bank – maar de verwachte aanval op het doel van Southampton bleef uit, want City slaagde er niet eens in een schot op doel te lossen. “Ik weet hoe moeilijk het zal zijn bij Southampton”, zei Guardiola, in reactie op de suggestie dat de wedstrijd voor zijn spelers misschien geen prioriteit heeft. “Ik zou geen enkele speler veranderen voor de komende twee maanden.”
Guardiola zou graag vertrouwen hebben in zijn diepte, gezien het bedrag dat Manchester City uitgeeft op de transfermarkt, maar zijn tweede keus spelers lieten woensdag grotendeels verstek gaan. Dit was de eerste keer dat een ploeg van Guardiola er niet in slaagde een kwartfinale te halen, nadat ze de laatste 15 wedstrijden hadden gewonnen, waaronder de laatste negen sinds ze bij City in dienst zijn.

Geef een reactie